Meer tekens voor snippets in Google Search

De SEO-speurneuzen onder ons hadden het wellicht al ontdekt. Google heeft het begin december ook officieel bevestigd: de grootte van een snippet is de laatste dagen toegenomen. Wat betekent dit juist voor je bedrijf?

+ Lees meer

Google en "Right to be forgotten"

In mei van dit jaar heeft het Europees Hof van Justitie geoordeeld dat Europese burgers het recht hebben om bepaalde links naar private pagina’s in zoekmachines te laten verwijderen. Dit wordt ook wel “The right to be forgotten” genoemd. De pagina’s zelf blijven wel bestaan, maar zijn niet meer bereikbaar via de zoekresultaten pagina. Ook belangrijk om weten is dat dit voor alle zoekmachines tegelijk gebeurt. Je moet voor elke zoekmachine (Google, Yahoo, Bing etc.) een aparte aanvraag indienen.

+ Lees meer

3 beste topics van Google partners event

Op woensdag 26 maart vond het Google partners event plaats in Brussel. Als officiële Google partner kon bakerMEN niet ontbreken en stuurde er de helft van zijn manschappen heen. Onze missie van vandaag? Jou de meest relevante informatie geven die besproken werd op dit evenement. Laten we gelijk beginnen met de meest besproken topic van de dag.

+ Lees meer

G-Whizz: Alles van Google (en meer) in 1

Een applicatie die je toegang verleent tot al je Google apps en bovendien ook nog het sociale gebeuren integreert in deze interface? Yes please! Akkoord, alle diensten van Google zijn perfect bereikbaar via een browser. Het bundelen van de Google apps in een gebruiksvriendelijke applicatie zorgt er echter voor dat je nog sneller kan navigeren. Daarom zijn de iOS gebruikers bij bakerMEN fan van de G-Wizz app. Spijtig genoeg werd de app verwijderd uit de Google play store en moeten Android gebruikers op zoek naar een alternatief.

+ Lees meer

Alle foto's op 1 plek met Google+ Events

Denk nog eens terug aan je laatste verjaardagsbezoek, etentje of familie uitje.. Grote kans dat je met meerdere personen foto's en/of filmpjes hebt gemaakt met je smartphone. Na afloop van de verjaardag, het avondje uit of een ander evenement begint vaak het (e-mail)contact tussen de deelnemers: "Kan je mij die foto doorsturen toen we met z'n allen aan tafel zaten?", "Heb jij dat filmpje van Bart nog toen hij de kaarsen van z'n verjaardagstaart uitblies?". Admit it, zulke berichten staan in onzer allen mailbox.

+ Lees meer

Geef je blogposts een gezicht

Het is je misschien al opgevallen dat je af en toe een profiel foto te zien krijgt in de zoekresultaten van Google. Deze foto's verwijzen naar de auteur van dat specifieke artikel. Dit is het resultaat van Google's authorship markup en het heeft heel wat impact op het zoekgedrag van de Google gebruikers.

+ Lees meer

Online Reputation Monitoring

Weet jij hoe de online reputatie van je bedrijf, winkel of restaurant er voorstaat? Het is belangrijk om dit regelmatig na te gaan. Een slechte review of negatieve commentaar kunnen je al snel heel wat klanten doen mislopen.

+ Lees meer

De full frontal aanval van Microsoft op Google Docs

"Wat gebeurt er als de grootste advertising firma ter wereld productivity software probeert aan te bieden?"

+ Lees meer

Google Panda: goedgekeurd

De beruchte Google Panda, ofwel Google's grote update aan zijn zoekmachineranking algoritme die voor het eerst in februari vorig jaar het licht zag. Hoe zit het nu met het nieuw aangepaste algoritme? 

+ Lees meer

Google brengt België in beeld

Het is dan eindelijk toch zo ver! Naast de Belgische versie van YouTube, is nu ook Google Street View is beschikbaar voor België. En wat betreft de privacy moet je je geen zorgen maken...

+ Lees meer