Top topicals for dummies


Leestijd: 1 minuten

Geschreven door op
Top topicals for dummies

Relatable? Op dagen als Valentijn of Blue Monday word je op social media overstelpt met honderden quotes, aanbiedingen of grapjes van merken. De ene al wat origineler dan de andere. En dan komt de vraag, moet ik als bedrijf meegaan met de top-topical heisa?

Tip 1: Gebruik top topicals, maar don’t overdo it

Het heeft absoluut geen zin om top topicals te kiezen en je in twintig bochten te wringen om iets te bedenken dat ergens iets met je merk of bedrijf te maken zou kunnen hebben. Bekijk een top topical kalender als inspiratie voor je content kalender, maar hou steeds twee dingen in je achterhoofd: 

  1. De identiteit van je merk 
  2. Het publiek waarvoor je schrijft.

tip 2: een knipoog naar de actualiteit

Je hoeft niet altijd het warm water uit te vinden. Probeer de actualiteit te volgen en speel in op gebeurtenissen die je kan linken aan je merk. Tijdens een hittegolf is het bijvoorbeeld als lokale brouwer tof om hier iets rond te doen. Zie het als een vrolijke knipoog naar de actualiteit.

tip 3: Let’s get creative

Als je ervoor kiest om in te haken op een top topical of een gebeurtenis uit de actualiteit, zorg dan dat je eruit springt. Hoe? Think out-of-the-box. Heel wat merken springen in op zulke populaire top topical dagen, dus probeer op te vallen in de massa.

Download de top topical calendar

Wij laten je met plezier enkele voorbeelden van Valentijn zien die ons hartje sneller deden slaan.

bol.com valentijn advertentie

Bol.com kon natuurlijk niet in ons lijstje ontbreken. De Nederlandse webwinkel is bangelijk goed in content marketing en weet elke keer heel gevat uit de hoek te komen.

 

bicky valentijn advertentie

De marketeers van Bicky Burger slaan ook telkens de nagel op de kop. 

 

durex advertenties

Iedereen kan iets doen rond Valentijn, maar voor bepaalde merken is het gewoonweg een open goal. Zoals deze van Durex bijvoorbeeld.

 

dagelijkse kost valentijn reclame

Liefde gaat door de maag. Het programma Dagelijkse kost speelt daar goed op in. Een leuke woordspelingen, altijd goed toch? 

 

Heb je hulp nodig bij het opstellen van een gepaste social media strategie of heb je suggesties om enkele top topical dagen toe te voegen aan onze kalender? 

Contacteer de online marketing dudes

Topics: Social Media, Inbound Marketing, content, top topical, tips

Ook interessant om te weten