Vijf redenen om je Google Ads campagnes te optimaliseren


Leestijd: 2 minuten

Geschreven door op
Vijf redenen om je Google Ads campagnes te optimaliseren

Als bedrijf wil je natuurlijk zo veel mogelijk online gevonden worden om zo klanten binnen te rijven. Één van de manieren om dat te doen is via SEA, ook wel Google adverteren of simpelweg Google Ads (nieuwe naam voor Google AdWords) genoemd. Of je er nu zelf mee aan de slag gaat, of een bangelijk agency inschakelt, optimalisatie is key. Wij geven 5 redenen waarom.

1. Optimaliseer en speel in op gebeurtenissen

Een goede SEA-campagne start met een gestructureerde set-up. Maak advertentiegroepen op basis van wat je verkoopt. Die structuur helpt je bij het opvolgen en het optimaliseren van je campagnes. Optimaliseren, maar hoe? Werk je advertentietekst af en toe bij. Hou daarbij vooral speciale momenten in het jaar in je achterhoofd. Zoals Halloween, Black Friday, opendeurdagen, Kerstmis, seizoensgebonden promo’s, enz.

1

2. optimaliseer en controleer grote wijzigingen

Het doel van je Google Ads campagnes? Een zo hoog mogelijke CTR (click-through rate of doorklikratio) en zo veel mogelijk conversies behalen. Als je goede cijfers haalt, wil je die natuurlijk ook behouden. Door de prestaties van je campagnes in de gaten te houden, speel je snel in op een eventuele daling in je resultaten.

Wat is de reden van een plotselinge daling in je resultaten? Daar kunnen verschillende verklaringen voor zijn. Misschien is er een concurrent die adverteert op dezelfde zoekwoorden als jij. Of werkt de geïmplementeerde code niet meer, waardoor de gegevens niet meer juist getrackt worden in Google Ads en/of Google Analytics.

2

3. Optimaliseer en verbeter de kwaliteitsscore van je zoekwoorden

Hou bij SEA-optimalisatie de kwaliteitsscore van je advertenties in het oog. Die score geeft een algemene indruk van de kwaliteit van je advertenties en de landingspagina’s. Bij elk zoekwoord met voldoende volume wordt de score - een cijfer tussen 1 en 10 - getoond. Er zijn 3 zaken die de kwaliteitsscore bepalen:

  • De verwachte doorklikratio (CTR)

  • De relevantie van de advertentie

  • De ervaring op de landingspagina

4. Optimaliseer en kies de juiste biedstrategie

Google Ads biedt verschillende biedstrategieën aan. Acht om precies te zijn, de juiste kiezen is dus belangrijk. Gelukkig kan je die gaandeweg wel nog aanpassen. Hou bij de keuze van een strategie altijd het doel van de campagne in je achterhoofd. Wil je jouw merkbekendheid vergroten? Wil je verkeer naar je website genereren of wil je vooral conversies? Tip: test verschillende strategieën uit.

4. OPTIMALISEER en stuur je budget bij

Wat heeft er nu precies invloed op de prestaties van je campagnes? De kwaliteit én het budget. Je kan voor elke campagne apart een maximum dagbudget instellen of een gedeeld dagbudget voor al je campagnes. Let op: dit wil niet zeggen dat je elke dag hetzelfde budget spendeert. Je betaalt uiteindelijk nooit meer dan je gemiddelde dagbudget x het gemiddeld aantal dagen in een maand (30,4). Stel je budget dus niet te laag in, want zo kan je klikken en conversies mislopen. Het kan dus perfect zijn dat je een budget instelt en dat op termijn moet bijstellen.

3

 

Ben jij klaar om in je Google Ads campagnes te duiken of laat je het liever over aan de online dudes

Topics: Adverteren, Online Marketing, Google AdWords

Ook interessant om te weten